Fenyőfa 2021

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Keresés

Shropshire az élő fűnyíró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: imviro   
2013. február 22. péntek, 23:03

Shropshire bárány ... az intelligens fűnyíró

Ökológiai termelés

Dániában nem vegyszerrel irtják a gazt, hanem ezzel a juhfajtával ,,gyomirtóznak.

Ha Dániában működik, nálunk ,,mért ne működne....

BÁRÁNYOK ELADÓK! +3620 251 4078

shropshire juh

 

shropshire barany

A Shropshire juh jellemzői:

  • Ez a fajta a juh nagyon erős és nagyon könnyű.
  • Nagyon csendes és jól viselkednek
  • A juhok egy költséghatékony és megbízható kaszálógép.
  • Ezek juhok ahogy legelnek,végeredmény egy nagyon sűrű gyep, a gyom nem fejlődik tovább.
  • A tápanyagok a legelőkön teljes mértékben megmaradnak.
  • Biológiai karácsonyfa termelés jelenti a lemondást a gyomirtó szerek és növényvédő szerek, és így lehetővé teszi a fák nőnek a természet egyensúlyát.
  • Kevesebb az egerekből származó kár a kertben.
  • Ezek a birkák nagyon barátságos természetűek.
  • TrTermészetes trágyázás kultúrák (bélsár elhagyja a juhokat, és rothadó talajtakaró fű )
  • Különösen alkalmas gyümölcsösök és karácsonyfa ültetvények tisztán tartására, mivel azok csak a füvet eszik. A kultúra maga nem sérül.
  • Ez a fajta nem igényel tápellátást, legelő önmagában elegendő.
  • Egyszerű menedék, féltető elég nekik lakhelyül

Ma Shropshire juh mellett a különös jelentőséggel bír a kulturális ellátást mindenekelőtt egy bizonyos fajta átlépésére annak érdekébenA dolcsi vannak a termelés erős, élénk bárányok, híres a gyors növekedés és a sovány, hosszú test minőségét. Azáltal, tenyészállatok és bárány termelők rendszeresen Ablammungsraten lehet elérni, 1,6 bárány anyajuhonként évente.Ezek az előnyök kerülnek előtérbe, ha tanulmányozza a termékek eladási árát a juh átkelés blokkokat bevezetett piacokon. Ma és minden bizonnyal a jövőben, az árak Shropshire kosok, mint más fajok lesz átlag feletti. Ezt tükrözi az a tény, hogy a bárány termelői mutatják bizalom elegendő mozgástér, ha Shropshire kosok anyajuh átlépett más fajták.

Shropshire anyajuhok kiváló anyák, általában jó a tej kínálat, a termelés bárányok és iker születések sok éven át. Az is ismert, hogy a lány szelíden, de határozottan, és van egy egészséges alkotmányt.Így a telepirányítási egyszerűsített keresztül kis erőfeszítés és az idő.

Shropshire munkahengerek említett, mert a kiváló formában, növekedési ráta és a test, mert a minősége a bárányok a legjobb cross dolcsi. Mivel az eredmények az útkereszteződés olyan jó, és a húst az alacsony zsírtartalmú annyira ízletes, Shropshire dolcsi átkelés különösen előnyösek.

Shropshire juh kiemelkedő szerepet játszanak a kultúra érdekel. Ezek a juhok használják nagy sikerrel a gondozására karácsonyfa ültetvények és gyümölcsösök. A Shropshire juh a világ egyetlen birka, hogy nem harap karácsonyfa a kultúrák - csak a füvet legelt, a karácsonyfák alakulhatnak jól a piacon, és jobb árakat. Szintén a gyümölcsösökben ellentétben a többi előforduló a mi juhfajták a gyümölcsfák nem makacs és hámozott.

Fajta leírása

Shropshire juh volt. A természet egy puha, tiszta, fekete arc egy gyapjú borító hátoldalán a fej Capricorns jellemzi egy erős muskulierten fej. Puha, fekete, jól záró fülek közepes nagyságúak, és a muskulierte nyak túl hosszú. Nekik van egy hosszú, jól kiegyensúlyozott test sok húst, és egy széles, egyenes hát. A hátsó testrészek hosszú és széles. A klub teljes és húsos. A lábak közepes hosszúságú lapos fekete festék. A vöröses bőr borítja sűrű jó minőségű gyapjú. A gyapjú finomsága a 31-34 mikron.

Shropshire egy szezonális juhfajtához. A jerkék fel évente. A Hauptablammzeit a januártól márciusig. A vemhességi idő 147-160 nap. Az anyajuhok hogy egy bárány, de meisst 2 bárány született, ritkán három. A bárányok marad azután előnyösen 12 héttel az anyajuhok. Ezt követően, amikor azok önálló vállalkozó és alkalmas kultúra fenntartására.

Az anyajuhok is kell a terhesség és a szoptatás ideje alatt nem koncentrálni. A takarmány (legelő vagy silózott) elegendő.

 

A megoldás az ökológiai (herbezidfreien) gyom: "Shropshire juh".

Mivel ezek célokra tenyésztenek karácsonyfa ültetvények, eszik "Shropshire juh" nem tű. Oka a nevét, az angol megyében való származás "Shropshire" is.

6 juh hektáronként karácsonyfa kultúra van szükség, hogy lemondanak herbicidek. A kártevő a rágcsálóirtó felesleges, mert a birkák által taposás terjeszteni többek között egerek a kultúrákat.

Ahhoz, hogy optimális kultúra ellátást, mintegy 8-12 juh hektáronként (10 000m ²) van szükség.
Ezek a következők: 1-szer évi birkanyírás, 1-2-szer évente vagy szükség szerint féreghajtó, 3-4-szer évente pata gondoskodás. Emlékezzen téli szalma és széna, illetve a fűszilázsra és stabil.

Shropshire

Nyomtatóbarát változat

Tenyésztési cél:

Jó legelőkészséggel rendelkező egyhasznú húsfajta tisztavérben történő fenntartása, megőrizve a fajtára jellemző tenyésztési és termelési tulajdonságokat. Szelekciós szempont a fajta szaporaságának és súlygyarapodó képességének javítása. Tenyésztésének célja végtermék előállításhoz terminál apai partner biztosítása, a végtermék hízóbárányok és azok vágóértékének javítása. Kielégíteni a hazai, illetve külföldi tenyészállat igényeket, a hazai árutermelő állományok részére kiemelkedő minőségű apaállatok előállítása. A fajta sajátossága, hogy a tűlevelű fákat, rügyeket, a gyümölcsfák kérgét és a szőlőtőkéket nem károsítják, ezért e fajta használata javasolt faiskolák, gyümölcsösök, szőlőültetvények gyommentesen tartására.

 

Fajtajelleg leírása:

Jó legelőkészséggel rendelkező egyhasznú, fekete fejű és lábú húsfajta. Jó anyai tulajdonságok, jó tejtermelőképesség, 1,7 – 2,0 szaporaság jellemzi. Az aszezonalitásra való hajlama csekély. Jó húsformák 350-400 g átlagos napi báránykori súlygyarapodás jellemzi. Kifejlett korban az anyák 60-80 kg, a kosok 100-125 kg súlyúak.

Erős csontozatú húsfajta. Feje közepesen széles, kissé durva, a homlok és a pofarész gyapjúval benőtt, fekete, sötétszürke színű. Mindkét ivarban szarvatlan. Fülei vízszintesen állók. Lábak rövidek, szabályos állásúak, gyapjúval fedettek. Nyaka hosszú, széles és izmolt. Mély, széles, hengeres törzs, hosszú, egyenes, feszes hát. Széles, szilárd, jól izmolt ágyék, hosszú és széles medence jellemzi. Mélyen lenyúló, izmolt külső és belső combok. Crossbred gyapja közepes hosszúságú, fehér színű, a testét egyenletesen fedi, kivéve a hasat, mely csak gyengén benőtt. A gyapjú finomsága  25-33 mm)

 

Törzskönyvbe kerülést kizáró okok:

- törzskönyvbe kerülés paramétereinek nem teljesülése

- általános küllemi hibák

- szarv vagy szarvkezdemény

Törzskönyvbe kerülés feltételei:

nőivar

hímivar

Életkor első elléskor, maximum (hó):

30

-

Báránykori súlygyarapodás, minimum (g/nap):

300

350

Testsúly éves korban, minimum (kg):

45

65

Bírálati pont

M

93




Cimkék:
abies, abies nordmanniana,
brad arginti, brad argintiu,
csemete, csemete fenyő,
eladó fenyő csemete, eladó fenyőcsemete, ezüstfenyő, ezüstfenyő eladó, ezüstfenyő csemete, ezüstfenyő csemete eladó, ezüstfenyő eladó, ezustfenyo, ezustfenyo csemete, ezüstcsemete, ezüstfenyő árak,
fenyő, fenyőfa, fenyő csemete, fenyő csemete eladó, fenyőcsemete, fenyőcsemete ár, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete eladó, fenyőfa csemete, fenyofa, fenyöfa, fenyőcsemeték, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete ár, fenyő eladó, fenyőfa eladó, fenyőfa árak,
jegenyefenyő,
kaukázusi jegenyefenyő,
lucfenyő csemete, luc, lucfenyő, luc fenyő, luccsemete, lucfenyő árak,
nordman, nordmann, nordmanniana, normand, normand csemete, normand fenyő, normand fenyő csemete, normand fenyőcsemete, normandfenyő, normandia, normandiana, nordmann fenyő, nordmannfenyő,
picea, picea abies, picea pungens, picea pungens glauca, picea glauca,
erdeifenyő csemete, erdei fenyő csemete, pinus sylvestris, erdeifenyő, erdeifenyő
feketefenyő csemete, fekete fenyő csemete, pinus nigra, feketefenyő, fekete fenyő
normand fenyőcsemete-  ezüst fenyőcsemete-  luc fenyőcsemete     2020 tavasz

Módosítás dátuma: 2020. január 18. szombat, 12:55