Fenyőfa 2021

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Keresés

Fenyőcsemete ültetési idő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: imviro   
2013. március 02. szombat, 22:32

Fenyőcsemete ültetése
normand csemete vermelese

Alkalmas a hőmérséklet a fenyőcsemete ültetésére, mikor nincsenek már nappali fagyok.



A fenyőcsemete ültetésének optimális ideje: 

-ősszel:
október elejétől fagyokig. Mi november és december hónapban is ültetünk amikor nincsenek nappali fagyok, amikor nem fagyos a föld. Amikor lehet ültetni, akkor szabad is: vonatkozik ez október, november, december, január, és február hónapokra is. Viszont a legjobb őszi ültetés október eleje, hogy mire jönnek a nagy fagyok, addigra jól begyökeresedjen a fenyőcsemete.

-tavasszal: március egész hónap és április közepéig. Viszont a legjobb ültetés március első két hete, hogy mire jönnek a nagy melegek, addigra jól begyökeresedjen a fenyő csemete. Ahogy haladunk előre az időben, tehát március közepétől április közepéig, úgy egyre rizikósabb az ültetés, mert a nagy melegig nincs ideje begyökeresedni, s nem fog megmaradni a fenyőcsemete nagy része a késői ültetés miatt.
1987 óta ez a foglalkozásunk, a fenyőfa, karácsonyfa, és fenyőcsemete. Akkoriban szinte minden szál fenyőcsemete amit elültettünk, meg is eredt, és meg is maradt. Ahogy megyünk előre az időben, évről- évre csökken a megmaradó fenyőcsemete száma, ezért nagyon oda kell figyelni az ültetés idejére.
Tapasztalataink, és a vevők tapasztalata alapján: a fenyő csemete amit március elején ültetnek, nagyrészt megmarad, amit április közepe, vége felé ültetnek, az pedig nagyrészt tönkremegy, nem ered meg. 
A március vége felé ültetett fenyőcsemete is már nehezebben marad meg, elég sok kimegy belőle.
Tehát amint elmennek a februári fagyok, rögtön kerüljön a földbe a fenyőcsemete, mert annak arányában marad meg, minél korábban elültettük, és minél több ideje marad a begyökeresedésre amire kijön a mleeg idő.

Javaslat: 
Fenyőcsemete optimális ültetési ideje: március első két hete, de inkább március első hete.  Valamint október hónap, de inkább október első két hete.





Cimkék: 
abies, abies nordmanniana, 
brad arginti, brad argintiu, 
csemete, csemete fenyő, 
eladó fenyő csemete, eladó fenyőcsemete, ezüstfenyő, ezüstfenyő eladó, ezüstfenyő csemete, ezüstfenyő csemete eladó, ezüstfenyő eladó, ezustfenyo, ezustfenyo csemete, ezüstcsemete, ezüstfenyő árak, 
fenyő, fenyőfa, fenyő csemete, fenyő csemete eladó, fenyőcsemete, fenyőcsemete ár, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete eladó, fenyőfa csemete, fenyofa, fenyöfa, fenyőcsemeték, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete ár, fenyő eladó, fenyőfa eladó, fenyőfa árak, 
jegenyefenyő, 
kaukázusi jegenyefenyő, 
lucfenyő csemete, luc, lucfenyő, luc fenyő, luccsemete, lucfenyő árak, 
nordman, nordmann, nordmanniana, normand, normand csemete, normand fenyő, normand fenyő csemete, normand fenyőcsemete, normandfenyő, normandia, normandiana, nordmann fenyő, nordmannfenyő, 
picea, picea abies, picea pungens, picea pungens glauca, picea glauca,
erdeifenyő csemete, erdei fenyő csemete, pinus sylvestris, erdeifenyő, erdeifenyő
feketefenyő csemete, fekete fenyő csemete, pinus nigra, feketefenyő, fekete fenyő

normand fenyőcsemete-  ezüst fenyőcsemete-  luc fenyőcsemete     2020 tavasz

Módosítás dátuma: 2020. január 18. szombat, 12:55